GettyImages-669887538
pozostale

Ha ezt látja, akkor valószínűleg tudni szeretne, hogy:

A szolgáltatás díjairól kollégáink szívesen tájékoztatják, kérjük, adjon meg néhány adatot a “Kapcsolat” menüpontban és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

A terminál kapcsolódásával kapcsolatos információkhoz lásd a terminálhoz tartozó útmutatót. Az útmutatót megtalálja itt is.

A Smart D220 terminál funkcióinak megismeréséhez kérjük, használja a készülékre telepített leírást. A leíráshoz a menün keresztül bármikor hozzáférhet.

Nem, a támogatási feltételek nem tartalmaznak forgalmi követelményeket.

Igen, minden tranzakció mentésre kerül és az ügyfélportálon találja meg őket. Az ügyfél e-mailben kaphat megerősítést a tranzakcióról, ehhez meg kell adnia az e-mail címét a készüléken.

A terminál elfogadja a MasterCard, Maestro és Visa kártyákat.

A smart D220 terminál mobil, wifin, illetve SIM-kártya behelyezése esetén GSM-hálózat használatával csatlakozhat a hálózathoz.

A frissítésekre automatikusan kerül sor éjszaka, így a frissítések az üzletvitelt nem befolyásolják.

A smart D220 terminál akkumulátorának töltöttsége mintegy 200 tranzakcióra elég. Javasoljuk, hogy minden nap töltse fel az akkumulátort. A készülék csomagjában egy töltő található.

A szolgáltatás díjairól kollégáink szívesen tájékoztatják, kérjük, adjon meg néhány adatot a “Kapcsolat” menüpontban és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

A terminál(ok) átvételéhez kérjük, töltse ki a weboldalon található kérelmet. A kérelem beérkezését követően a terminálokat az Ön által megadott címre küldjük ki.

Mindegyik készülékhez egy előre beállított adminisztrációs kód tartozik: 123456.

Ha szüksége van a tranzakciók elismerésére, érvénytelenítésére, vagy visszatérítésére szolgáló űrlapra, töltse ezt le az oldal alján, majd töltse ki, írja alá és küldje el a ku@hu-eservice.com e-mail címre.